Andriake Örenyeri ve Likya Uygarlıkları Müzesi

Tatil Villacın Öneriyor...

Likya Uygarlık Müzesi adıyla ziyaretçilerini ağırlayan müzede, birliğin önemli kentlerinden Patara, Myra, Xahthos, Tlos, Olympos gibi antik kentlerindeki kazılarla keşfedilmiş 1476 yaratı sergileniyor. Likya’nın antik kentleri ile alakalı daha oldukça bilgi edinmek isterseniz, Antalya ilindeki Demre limanı yakınlarındaki Likya Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. İlçe merkezinin güneybatısında yer alan müzeleri ziyaret etmek için ekonomik villalar ve apartlar için tatilvillacin.com’u ziyaret edin.
Bir zamanlar Myra antik kentinin bir parçası olan Andriake (Çayağzı) limanının kalıntıları arasında yer alıyor. Bu kalıntılar, sizi daha ilerideki müze binasına götüren ilginç bir açık hava müzesi olarak hizmet ediyor. Müze, sitenin kazıları sırasında keşfedilen eski bir Roma tahıl ambarından (Hadrian’ın tahıl ambarı olarak bilinir) dönüştürüldüğü için kendi başına Likya tarihinin bir parçası olarak kabul edilir. Müze, Andriake’nin antik kalıntıları arasındaki konumu ve sergilenen çok sayıda tarihi eser nedeniyle,Kaş ve Kalkan bölgesi ekonomik villalar ile 2016’da büyük beğeni topladı. 2. yüzyıldan kalma bu yapılar MS 129 yılında inşa edildiği ve sağlam temelleri ve kalın taş duvarları yardımıyla şaşırtıcı derecede sağlam kaldığı düşünülüyor. Bununla birlikte, tahıl ambarının çatısının daha çağdaş bir tarzda tekrar inşa edildiği konusunda biraz endişe vardı.
Ziyaretçi kabul alanından, sizi kiliselere, bir agora, Roma hamamları ve bir sinagog gibi Andriake’nin arkeolojik kalıntılarından geçiren yolları takip ederek müze gezinize başlayabilirsiniz. Ayrıca kaçırılmaması gereken, İstanbul’da bulunanlara benzer, tekrar inşa edilmiş dev gibi bir su altı sarnıcıdır. Bu yapıların nasıl göründüğünü görselleştirmek için biraz hayal gücünüzü kullanmanız gerekebilir. Dış mekan tabelaları sınırlı bilgi veriyor, ancak her her neyse ki iç mekan müzesi buradaki bazı eksik boşlukları doldurmaya yardımcı oluyor. Kalıntıları rahatsız etmemeye dikkat ederek, bazı alanlarda etraflarında dolaşabilirsiniz, bu daha atmosferik bir his verir ve Andriake limanının yıllar önce hala var olduğunu hayal etmenize yardımcı olur. Yolun sonuna geldiğinizde, liman yapılarının ve daha ileride devam eden anıtların karşısındaki büyük tahıl ambarını hemen fark edeceksiniz. Likya şehirlerine ve medeniyetlerine ilişkin eserlerin sergilendiği müzenin sekiz bölümünde dolaşmaya ne kadar zaman ayıracağınıza karar veremeyebilirsiniz. Burada, bir zamanlar Likya, Roma ve Bizans imparatorluklarının bir parçası olan dini, sosyal ve ekonomik sistemlere dair bir fikir veren 1000’den fazla tarihi esere ev sahipliği meydana getiren sergiler bulacaksınız. Vazolar, mutfak eşyaları, mücevherler, madeni paralar ve antik mermer heykeller gibi eşyaları görme şansına sahip olacaksınız.
Sadece buda  değil,tatilvillacin.com’un size sunduğu ekonomik villalar yardımıyla Myra, Xanthos ve Patara gibi belirli Likya şehirlerinin tarihi ile alakalı kapsamlı bilgiler gösterebileceksiniz ve bu şehirlerin erken varoluşları, coğrafyaları, denizciliği, ticaret ve mutfağı ile alakalı daha oldukça bilgi alacaksınız. Kendinizi Likya kültürüne kaptırmak için kendinize biraz zaman tanıyın ve bu antik liman hala etkinlik halindeyken hayatın nasıl bir şey olduğunu hayal edin. Keçiler, tavuklar ve ilginç tavus kuşları sık sık ortalıkta dolaşırken, ikisini de ziyaret eden tek kişi sen olmayacaksın. Müzenin derhal yanında bulunan "kuş cenneti" olarak adlandırılan çayda ise ziyaretçiler, 126 değişik kuş çeşidini görme şansını elde ediyor.kafede otantik bir Türk çayının tadını çıkararak yada müze hediyelik eşya dükkanına göz atarak ziyaretinizi hatıra yada ferahlatıcı bir dondurma almaya ikna ederek ziyaretinizi tamamlayabilirsiniz!
 Sadece 10TL’ye mal olan bir biletle, bunun iyi harcanmış bir para olduğunu kabul edeceğinizden eminiz!

Tatil Villacın

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış