Aslanlı Lahit

Tatil VillacınÖneriyor...


Kaş’a geldiğiniz zaman, görmeden dönmenin imkansız olduğu yerlerden biri de Antiphellos Antik Kenti’nden günümüze kadar gelen Aslanlı Lahit ’tir. İmkansız dememizin sebebi Lahit’in Uzun Çarşı yokuşunun hemen başında bulunması kısaca Kaş’ın çok merkezi ve sezonda sürekli kalabalık olan.Kaş’ın simgesi olan MÖ 4. yüzyıla tarihlenen Aslanlı Lahit, bir çınar ağacının gölgesinde yatıyor.
Likya lahitleri çatı görevindeki kapağı ve üstündeki küçük pencere delikleriyle minyatür evlere benziyor. Halk tarafında bu lahde ‘körüstan’ adı verilmiş.Muhtemelen bir kral veya komutana ait olduğu düşünülen lahit, üst üste iki lahit teknesi konularak yapılmış muhteşem bir görünüme sahip. Bu yönüyle anıtsal bir havası da var. Lahdin kaidesinde 8 satırlık Likya dilinde bir kitabesi bulunuyor.Anıtın kapağının iki yanında korku salacak şekilde ağzı açık dört aslan kafası yer aldığından bu lahit Aslanlı Lahit olarak adlandırılmış. Bekçilik görevini üslenen aslan başları kapağa tutamak görevi yapıyor.Lahit üzerinde karşı karşıya iki figür var. Solda yarı giyimli, sopasına dayanmış ve bacak bacak üstüne atmış düşünceli bir yaşlı figür yer alıyor. Sağ tarafta ise bir sandalye üzerinde, ellerini kucağında oturan bir kadın figürü var. Üst tarafta da cepheden iki figür ayakta gösterilmiş. Bunlardan yarı giyimli erkeğin sol omuzundan sarkan pelerin bulunuyor.
Aslanlı Lahit merkez noktasında yer almıştır tatilvillacin.com kaş merkez'de ekonomik villalarımız bu eşi olmayan Lahit’e en fazla 10 kmdir.Kaş’a gelen Uzun Çarşı’yı gezer. Eee gezmişken artık Kaş’ın simgelerinden biri haline gelmiş koskoca Aslanlı Lahit’i de görmeden gitmez. Merkezdeki villarımızdan birini kiralamışsan görmemen olası değil. Çünkü bir çok villamız Aslanlı Lahit’e en fazla 10 dakika uzaklıkta.Yoksa sen tarih sevmeyenlerden misin? Üzgünüm tarih sevmesen de Aslanlı Lahit’i mutlaka göreceksin. Lahit Kaş’ın simgelerinden biri.Eğer armağan almayı seven biri isen Kaş’ta bulunan hediyelik eşya dükkanlarının hemen derhal hepsinde Kaş canlandırmalarının büyük bir bölümü Aslanlı Lahit’i de içerir. Sevdiğin arkadaşlarına Kaş’ı betimleyen, Kaş’tan geldiğini hissettirecek bir hediye almak istiyorsan Aslanlı Lahit bizce iyi bir seçim… Kaş’a sürekli tatil oluşturmaya gelenler ve Kaş’ta yaşayanlar için Lahit’in altında kaldırım taşlarına oturup muhabbet etmek adeta kültür haline gelmiştir ve tadına doyum olmaz. Tarihte bulunmak, tarihte konuşmak ve senden binlerce yıl öncesine spiritüel bir gezi yaparken; şimdide soluk almak… Gelmeden buradaki havayı solumadan, anlayamazsın dostum. En azca 2400 senelik olduğu düşünülen ve tüm heybeti ile seni geçmişte yolculuğa çıkaracak Lahit’e dokunmadan, etrafında dolaşmadan Kaş’tan dönmemelisin. Oldu da bulamadın yada sorduğun kişi Aslanlı Lahit’i hatırlayamadı; o zaman Kral Mezarı diye sor. Mutlaka yerini gösterir.Çünkü Aslanlı Lahit Kaş’ta “Kral Mezarı” olarak da bilinir.

Tatil Villacın 

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış