Kekova Adası

Tatil VillacınÖneriyor...

Tarihi kaynaklarda, M.S. 68 yılında yaşanan tsunami nedeniyle Likya kentleri etkilenmiş, Mısır‘dan yükselen deniz, Myra, Simena, Patara şeklinde birçok antik kenti sular altında bırakmış.
 Kaş çevresinde (Kekova) denizaltında antik kent kalıntıları bulunmuş. Bölgedeki su kanallarının zarar görmesi nedeniyle yöredeki insanlar yaklaşık 4 ay susuzluk çekmiş. Kekova‘nın (Likya dilinde: Dolichiste) aslında kekik ova olup zaman arasında söylenmesi daha rahat olduğu için Kekova denmiş. Bu bölgede çok fazla kekik bulunuyor ve bu kekiklerden kekik yağı yapılıyor Göz kamaştıran Kekova Adası manzarası, zamanı kalesi ile Kaleköy, Türkiye’nin en güzel köyleri arasında gösteriliyor.
Tatilvillacin.com'dan Kaş ve Kalkan bölgesindeki villaları kiraladıktan sonrasında Kekova tekne turu yapanların hayran kaldığı Kaleköy, organik sit alanı korumasında bulunuyor.
 Dünyanın en iyi demokrasilerinden birine sahip olduğu kabul edilen Likya Uygarlığı’nın bir şehri olan Simena Antik Kenti, Kaleköy sınırlarında bulunuyor. Stratejik olarak önemli bir konumda olan kıyı kentinin tarihi MÖ 4’üncü yüzyıla kadar dayanıyor. Kral ve kaya mezarları, antik tiyatro, surlar, lahitler şeklinde eserler görülecek şeylerinden başında geliyor. Ören yerinde Roma Dönemi ile Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma kalıntılar da mevcut. Doğal bir liman kıyısına kurulu bir köy olan Üçağız Demre ilçesine bağlı. Eğer Kekova tekne turu yapmayı isterseniz bu limandan düzenlenen gezilere de katılabilirsiniz veya Kaş Limanından'da yapabilirsiniz.Bazılarının Kekova Köyü dediği yer burası. Küçük, şirin, kendi haline, sakin ama bir o kadar da popüler. Antik dönemde Theimussa Antik Kenti’nin yer aldığı köydür Üçağız.Theimussa Antik Kenti’nin geçmişi yaklaşık 2500 yıl geriye gidiyor. 25 asırlık bu antik kentin ayakta kalan bazı yapıları Üçağız köyünün içinde karşınıza çıkıveriyor. Özellikle lahitler ve kaya mezarları dönemin ölü gömme adetleriyle ilgili ipucu veriyor size. Genellikle Hellenistik ve Roma dönemi izleri taşıyan mezarların bakımsız hali gözlerden kaçmıyor.
Üçağız Köyü sakinlik arayanlar için bire bir. Köyün içerisindeki taş evlerin otantikliği göz alıcı. Sizi alıp nostaljiye sürüklüyor adeta. Pansiyonlar ise ahşap ve taş mimarisi ile bölgeye uyum sağlamış. Burada balık restoranları mevcut, hatta bir kaç kafe de var. Bir de tatmadan dönmek istemeyeceğiniz Keçi Sütlü Dondurmaları. Dilerseniz Üçağız Köyü’nde dilerseniz Kaleköy’de keçi sütlü dondurmanın tadına mutlaka bakın. Üçağız Köyü’nden buraya karadan ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat tavsiyem tekne ile gidin Kaleköy’e ve manzarasının keyfini çıkarın. Üçağız’ın doğu istikametinde kalan Kaleköy ağzınızı açık bırakacak kadar güzel. Tekne ile karşısına geldiğiniz an yamaçtan aşağı kurulu tarihle iç içe geçmiş muhteşem bir görsel karşılar sizi. Yağlı boya tablosunu andıran Kaleköy, Kekova bölgesinin en kıymetlilerinden.Burada ilk dikkatinizi çekecek olan şey tepedeki kale oluyor elbet. Antik dönemin Simena Kenti burası, şimdilerin Kaleköy’ü. Simena Antik Kenti’nden günümüze ulaşan kalıntılar müthiş bir gizem katıyor buraya. Dikkatinizi çekecek ikinci şey ise suyun içindeki lahit oluyor. Kekova’nın reklam yüzü olan bu lahit yaşanan depremin sonucu olarak deniz suyunun içinde kalmış.Simena, Likya Uygarlığı’nın kıyı şehirlerinden biriydi. Sahip olduğu konumun stratejik önemi itibariyle tepeye bir kale inşa edilmiş, savunma ve gözetleme buradan yapılmıştı. Şehrin akropolünün en üst kısmında sağlam duran Simena Kalesi’ne çıkmak biraz yorucu olsa da köyün sokakları arasında kıvrılarak kaleye yol almak keyif verici. Tarihi bir köyün sokaklarını arşınlayarak zirveye hele de o nefes kesen manzaraya ulaşmak gezinizi unutulmaz kılacaktır. Burada biraz siz değerli ziyaretçilerimizin de nefesinizin kesileceği aşikar ama olsun mutlaka çıkmaya değer.
Kale giriş ücreti müze kartınız yoksa 10 TL.
Kaleye girince sağda yer alan tarihi kilise camiye dönüştürülmüş ve ibadete açılmış. Sol tarafta da Likya döneminde yapılmış sadece 7 oturma sırası olan 300 kişilik küçük bir anfitiyatro denize hakim manzarası ile yer alıyor. Kalenin kuzey yönündeki yamaçta nekropol tepeden görünüyor.Kalenin tepesinden görülen karşıdaki batık kent, arka tarafta Üçağız ve köyün kendi liman manzarası tam anlamı ile doyumsuz.Kaleköy’e sadece tekne ile ulaşılabiliyor. Köyde yaşayan ilköğrenim çağındaki çocuklar bile tekne ile yakındaki Üçağız köyüne okula gidiyorlarmış.Tabi Likya’da tüm bu ihtişamı hakkını vererek gezmek için
Kaş tatilvillacin.com’daki ekonomik villa seçeneklerine bir göz atmakta fayda var. Hatta yakın olması sebebiyle tatilvillacin.com da bir seçenek olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce tatilvillacin.com ziyaret edip kıyaslamalı fiyatlar arasında en ekonomik villayı bulmanızı öneririm. Akdeniz bölgesinde yeni farklı rotalar hakkındaki bilgi almak dilerseniz gezi bloglarımıza bakabilirsiniz. Keşfetmeniz dileğiyle…

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış