Saklıkent Kanyonu

Doğanın insanlara bir armağanı olan Saklıkent Kanyonu, Esen Çayının kolu durumunda olan Karaçay tarafından oluşturulmuş bir jeolojik yapı. Elbette arazi incelendiğinde, kanyonun oluşması için toprak yapısının suyla kolayca aşınabilen kalkerden oluştuğu görülüyor. Gerek arazinin yapısı gerekse de bölgede bulunan fay hatları nedeni ile binlerce yıllık bir süreç cevabında derin ve sarp bir yapıya haiz olan Saklıkent Kanyonu ortaya çıkmış. İnsanlar tarafından çoğunlukla bahar ve yaz mevsiminde ziyaret edilen bu kanyonun yüksek taş duvarları, doğrudan gelen güneş ışınlarını kesiyor. Bu nedenle sıcak havalarda oluşan gölgeli patikalardan sağlıklı ve huzurlu yürüyüşler çıkarmak daha huzurlu hale geliyor. Yapılan arkeolojik emek harcamalar neticesinde kanyon civarında 3000 yıl öncesinde insanların yaşadığı tahmin ediliyor. Binlerce yıllık oluşumu sırasında fazlaca sayıda mağaranın da oluştuğu düşünülüyor.
Günümüzde Saklıkent Kanyonunda 16 adet mağara ve kanyonun tam ortasından geçen bir akarsu bulunuyor. Uzunluğu 16 km olan Saklıkent Kanyonu, denizden 1000 -1100 metre yükseklikte bir konumda bulunuyor. Göz alıcı bir ihtişama ev sahipliği oluşturan taş duvarlar ortalama 200 ila 600 metre yüksekliğe sahip. Ayrıca şifalı su kaynakları bakımından son sıradüzen zengin olan ülkemizin değerli kaynaklarından biri de burada bulunuyor. Kükürtlü suyu ile cilt hastalıklarına iyi gelen bu kaplıca yıl arasında fazlaca sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Ziyaretçiler için dinlenme alanı ve kafeteryalar barındıran bölge ayrıca sadece profesyoneller için ayrılmış, fazlaca sıkıntılı bir yürüyüş yoluna da ev sahipliği yapıyor. Saklıkent’e giderken deniz ayakkabısı gibi bir lastik ayakkabı giymenizi öneri ederiz. Suyun arasında yürürken terlikle yürümek zor bir hal alabilir veya suyun akışından kaynaklı terliklerinizi kaybetmeniz büyük bir olasılıktır. Suda ilerlerken bazı bölgelerde su belinize kadar yükselecektir. O yüzden yanınıza yedek kıyafet almanızı önerebiliriz.
Saklıkent’te Yapılacaklar Yürüyüş Rafting Zipline Bungee jumping Ve isteyenler balçık havuzundaki şifalı çamura girebilirler.
Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri Saklıkent Kanyonuna giriş için erişkin ziyaretçilerden 9 TL giriş ücreti alınıyor. Müzekartın girişlerde geçerli olmadığı Saklıkent Kanyonu için öğrencilerin ise 4,5 TL şeklinde bir ücret ödemesi gerekiyor. Ayrıca girişte bölgeye hazırlıksız gelenler için lastik ayakkabı satın alma yada kiralama gibi imkanlar da bulunuyor. Haftanın her günü açık olan Saklıkent Kanyonuna sabah 09:00 ile akşam 19:30 saatleri arasında giriş yapmak olası ayrıca tatilvillacın.com'daki ekonomik villa seçeneklerine bir göz atmakta fayda var. Hatta yakın olması sebebiyle tatilvillacin.com da bir seçenek olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce tatilvillacin.com ziyaret edip kıyaslamalı fiyatlar arasında en ideal villayı bulmanızı öneririm. Akdeniz bölgesinde yeni farklı rotalar hakkında bilgi almak dilerseniz gezi bloglarımıza bakabilirsiniz. Keşfetmeniz dileğiyle…

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış