Tatilvillacin Kaş ve Kalkanda 15 Süper Öneri

1. Güzelliği İle İnsanı Eriten Kaş-Kalkan Plajlarında Yüzün

Turkuazın bir tonu vardır ya hani Kaş ve Kalkan’da bolca o renkte muhteşem koy var. Daha arabayla giderken o koyları görüp görüp üzerinizdekileri çıkardıp serin sulara atlamak isteyeceksiniz. Elbette Kaş’ın en meşhur plajı Kaputaş’ı görmeniz lazım ama sezonda en çok tercih edilen yer olduğu için kalabalık oluyor. En güzeli arabanıza atlayıp kendinize bir koy bulmanız ama tesis de olsun, bir şeyler yer içer, tuvaletini kullanırız diyenler şuradan önerdiğimiz diğer yerleri Kaş-Kalkan Plajları‘na bakabilirler.

2.Kalkana Gelipte Bezirgan Gezmemek olmaz(Bezirgan Ambarları)

Bezirgan Köyü’ndeyiz. Bezirgan, Kalkan’ın kuzeyinde Kışla Dağı sırtlarında yemyeşil bir ovaya kurulu. Osmanlı Dönemi’nde tarım üretimi açısından önemli olan bu topraklar, aynı zamanda Elmalı’dan Kalkan’a giden kervanların da güzergahında bulunuyordu. Köydeki tahıl ambarları önemli bir ihtiyacı karşılamak için üretilmiş; tarım ürünlerini tazeliğini koruyacak şekilde uzun süre saklamak.
Günümüze kadar ayakta kalan ve yaklaşık 350 yıllık bir tarihe sahip olduğu düşünülen Tarihi Tahıl Ambarları’nın tasarımı ve yapımında kullanılan ağaç, bu coğrafyadaki 3 bin yıllık bilgi ve birikimin bir sonucu. Likyalılar evlerini sedir ağacından ve hiç çivi kullanmadan, tamamen geçme tekniği ile inşa ediyorlardı.

3. Kekova’da Batık Simena Antik Kent’inin Üzerinde Kano Yapın

Dünyanın en güzel, en özel coğrafyasında yaşadığımızdan şüpheniz varsa burayı görmeniz.Büyük bir deprem Simena Antik Kenti’ni sulara gömmüş. Suların içinden çıkan lahitler, üzerinden kürek çektiğiniz duvarlar, adaya dönmüş tepelerin üzerinde kiliseler ve evler var.  Tarihi eserler sıkça yağmalandığı için bölge de yüzmek yasak, teknelerin durması da. Sadece geçmelerine izin var. Kaş ve Kalkan’dan tekne turları kalkıyor. Ama buraları gezmenin açık ara en güzel yolu kano. Hem kenti gezdiren, hem de yakındaki mavi mağaraya ve Kaleköy’e götüren günübirlik turlar var. Biraz daha maceralı birşeyi tercih ederseniz, plajda kamp yapmalı/ gece konaklamalı birkaç günlük rotalar da çıkartabiliyorlar.


4. Carettalar & Balıklarla Dalın

Kaş’ın taşı toprağı, suyu, hepsi bir hazine. Karadan antik kent fışkırıyor, denizi de sıkça Türkiye’de dalmak için en iyi yer olarak anılıyor. Ülkemizdeki  dalışlarımız bizim için maalesef genelde hüsranla bitti. Renkli balık görmeyi bırakın, standart bir balık bile zor. Kaş’ın bozulmamış ekosistemi sayesinde hem sürüyle balık, hem de deniz kaplumbağası gördük. Suları sıcak olduğu için yarı-tropik balıklara bile rastladık. Ayrıca batırılmış bir gemi ve tank, bir de etkileyici bir sualtı vadisi bulunuyor. Bin tane firma var, kimle dalalım, hangi noktalara dalalım derseniz Kaş ve Kalkan Dalış yazımızdan okuyabilirsiniz. Tüplü dalış değil ben nefesimi tutup derinlere dalmak isterim derseniz Kaş ve Kalkanda serbest dalış şansınız da var.

5. Türkiye’nin En Özel Köylerinden Kaleköy

Kaleköy sadece denizden ulaşılabilen ufak ve sakin bir köy. Aslında burası bir yarımada, yani kara bağlantısı var ama keçi yolu dışında yol olmadığından tekne ile ulaşım sağlanıyor. Köydeki tüm kadınlar da haliyle kaptan. Yerel halk Likya ve Bizans’tan kalan tarihi kalıntılara yerleşmiş, yüzyıllardır içinde yaşıyorlar. Koç ailesinin de köyde bir evi bulunuyor.

Birkaç restoran ve otel dışında çok birşey yok ama çok keyifli ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Köye ismini veren kalesi harika bir manzaraya sahip. Buradan günü batırmadan ve dondurma yemedein dönmeyin. Eğer yukarıda bahsettiğimiz tekne ya da kano turundan birini yapacaksanız, zaten Kaleköy’ü mutlaka rotaya ekliyorlar.

6. Türkiye’de 29 Ekim’in En Coşkulu Geçtiği Yerde Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Katılın

Ulaşımının zor olduğunu söylemiştik, bu zorluk Kaş’ın yakın tarihinde ilginç hikayeler yaşanmasına sebep olmuş; Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı çok büyük kutlamalarla geçiren Kaş’ın bunu bir gelenek haline getirmesi çok eskilere dayanıyor.Cumhuriyet ilanından ancak iki gün sonra haberleri olan Kaş halkı haberi sevinçle karşılamış, bugün ilçenin meydanı olan alanda toplanarak büyük bir ateş yakmışlar.Kalkan'dan merkezden başlayıp Kaş meydan'a gelene kadar olan yürüşüyüş ardından Kaş’ın meydanına yakılan Cumhuriyet ateşi, karşı adadan da görünecek büyüklükteymiş. Ateşin etrafında toplanan 150-200 kişilik grup, evlerinden getirdikleri yemekleri ve türkülerini paylaşarak Cumhuriyet ateşinin başında saatler süren bir kutlama yapmışlar. Bu gelenek 94 yıldır daha da artan çoşkusuyla sürmekte. Bu nedenle Kaş’la ilgili görülmesi, yaşanması gerekenlerin ilk sıralarında 29 Ekim kutlamalarına Kaş meydanında katılmak da var..

 7.Gecelerin Klasiği:Jazz

Hi Jazz

Kaş’ta Jazz müziğin farklı bir hikayesi oldugunu söylemiştik. İste bu hikayeye ev sahipliği yapan ve sadece canlı performans sergileyen birkaç mekandan birisi burası. Rock jazz blues ve birçok alternatif müzik yapan Hi jazz daha öncesinde ve halihazirda Ediz Hafizoglu, Feti Çağlayan, Süleyman Bağcıoğlu, Tümer Dalgakıran, Ercan Temel, Fatma Baba, Sinem Yılmaz gibi bir çok isme ev sahipliği yaptı. Kaliteli canlı müzik dinleyip biranızı yudumlamak için harika bir seçenek. Adres: Andifli ahallesi, Zümrüt Sk. Konum için tıklayın.

Echo Bar


Jazz ve alternatif müziğin diğer adresi. Mükemmel bir tarihi taş yapının içindeki Echo, Kaş’ın en ünlü performans barlarından. Geniş bir alana sahip bar yaz boyunca çok ünlü isimleri ve grupları ağırlıyor. Yeni Türkü, Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Jehan Babur, Sibel Köse, Can Gox, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Sarp Maden, Adamlar bunlardan sadece birkaçı. Konserler öncesinde bir şeyler içmek ve sohbet etmek için de girişinde büyük bir bahçesi bulunuyor. Tel: 0539 633 32 46 Konum için tıklayın..

8. Dağıtın (Her Gün Kafa Dinleyecek Değiliz Ya!)

Mojito Lounge Club

Kalkana geldiniz tatilvillacin villarında konaklarken kalkan'da gezerken kulağınızın pasini silercesine gelen o müzik sesleri nerden geliyor diye sormayın tam adresindesiniz.kalkan'ın en iyi gece clublerinden olan Mojito Lounge günün yorgunluğunu atabileceğiniz muzikler ve kokteyler ile tadını çıkarın. Adres:Kalkan, Mustafa Kocakaya Cd. No:10, 07960 Kaş/Antalya, Tel: (0242) 844 39 85 Konum için tıklayın.

Club Chocolote Kalkan

Tatilvillacin.com'un şahane villarını kiraladiniz ve havuz eğlencesinin yanına birazda Eğlence katmak istiyorsunuz ve bu eğlencenin yanındada güzel Alkollü veya Alkolsüz koktely içip size özel localarda eğlenmek istiyorsanız bu yerimiz tam size göre sizde Kalkan'ın eğlencesini gördükten sonra birdaha kopamayacak ve tatilvillacin için erken rezervasyondan yararlanmak isteyeceksiniz.Kalkan, Mustafa Kocakaya Cd. No:6, 07960 Kaş/Antalya Tel: 0543 351 63 39 Konum için tıklayın.

Botanik Garden Bar

Kalkan'a geldiniz ve denizin güzelliğinden yorulup akşam saatlerinde dinlenip o güzelim bahçe(garden) arasında koktelyizden yudumlayıp keyif yapmak istiyorsanız bu tarife en uygun yer Botanik Garden Bar buradaki müziklerden ve koktelyleri okadar çok seveceksinizki Kalkan tatiliniz hiç bitmesin isteyeceksiniz.Adres:Süleyman Yılmaz Cad. Kaş - Kalkan – Antalya Tel: 0 535 470 90 99 Konum için tıklayın.

Gagarin


Rahat, kasmayan, kişiliği olan bir rock bar burası. Aynı zamanda Kaş’ın en hip mekânı. DJ kabininde birçok ünlü isme rastlamak mümkün. Kaş’a 2 sene önce yerleşen ve mekanın sahibi olan Aylin Aslım çalıyor, ziyaret eden dostlarını da arada dj kabinine alıyor. Her gidiğinizde bir sürpriz isimle karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Geceye akşam serinliğinde ve sakinliğinde Kaş Limanı manzarasına karşı baconlı burgeriyle başlarsanız – geceniz ne kadar çılgın biterse bitsin—ertesi gün akşamdan kalma etkileri hissetmiyormuşsunuz. Sokaklarda dolaşan efsane böyle valla. Denemesi bedava. Kokteyl menüleri de oldukça tatmin edici. Turist Ömer kokteyli favorimiz. Adres: İskele Geçidi Sokak No: 2 Andifli Mahallesi, 07580 Tel: 0531 838 78 64 Konum için tıklayın.

No:11

Kaş’ta barların birbirlerine çok yakın hatta sıra sıra oldugunu söylemiştik. No:11 bunların tam ortasındaki şahane bir yer. Kokteyl menüsü çok geniş. Gelincik Votka ve Damla Sakızlı Votka Shot buranın marka olmuş icecekleri. Armut Martini de favoriler arasında. Çalışanlar yıllardır sektördeki insanlar ve sizi nasıl rahat ettirebileceklerini iyi biliyorlar. Haftanın birkaç günü Nostaljik Türkçe pop çalan mekan diğer günler daha çok popüler müziklere yer veriyor. Sokaklara taşan bir kalabalığı ağırlayan mekan uğramanız gereken yerlerden biri. Adres: Terzi Sk. No:1 Andifli Mahallesi Tel:+90 536 482 43 32 Konum için tıklayın.

9. Meis & Mavi Mağara


Meis’de yaşayan insanlar hem ziyaret hem de alışveriş için sık sık Kaş’a geliyor. Kış sezonunda haftada bire düşse de, sezonda her gün olan feribot seferleri sayesinde, güneşte kurutulan ahtapotu, yudumlanacak uzosu, candanlıkları, bir masal sahnesini andıran yanyana dizilmiş küçük ahşap rengarenk evleriyle Meis de Kaş’daki insanların uğrak noktalarından.

Kaş’ın tam karşısında bulunan ve Kaş ile beraber, harita üzerinde gerçekten de kaş ve göz şeklinde görünen küçük Yunan adası Meis. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı adada görebileceğiniz kiliseler, müzeler, kale ve en önemlisi bir mavi mağara bulunuyor. Avrupa’nın ikinci büyük mağarası olan Blue Gratto (mavi mağara) adanın hemen arkasında bulunuyor.

Sezonda her gün olan feribot seferleri, kış sezonunda haftada bire düşuyor. Bu turları gerçekleştiren şirketler Kaş Meydan’da bulunuyor. Birisi Kahramanlar Turizm diğeri de Meis Express. Schengen vizeniz yok ise kapıda vize programı ile bir iki gün önceden tur şirketine teslim ettiğiniz belgeler ile sorunsuz geçiş sağlayabiliyorsunuz.

10. Uzun Çarşı’daki Dükkanları Gezerek Kral Mezarına Varın

Kaş’ın en popüler yerlerinden biri olan Uzun Çarşı, gerek turistler gerekse de yerel halk tarafından sıkça ziyaret edilen bir alışveriş yeridir. Cumbalı evlerin alt katlarından oluşan bu çarşıda takı, tasarım elbiseler, ayakkabı, çanta ve hediyelik eşya satan pek çok mağaza bulunuyor. Selçuklu mimarisi örneklerinin görülebildiği çarşı, canlı ve kalabalık atmosferiyle de ziyaretçilerine keyifli bir alışveriş imkanı sunuyor.


Anadolu’da görülen değişik mezar tiplerinden birisi de lahit’tir.

Likyalılardan günümüze ulaşan eserlerin başında Likya Kentlerinin bazılarında kayalara oyulmuş mezarlar ile dört bir tarafa serpilmiş Lahitler gelir. Bu Lahitlerin en görkemlisi bugün Kaş (Andifli)’ta Uzun çarşı Caddesinde bulunan ve halk arasında Kral Mezarı olarak adlandırılan Likya Yazılı Anıt Mezardır.(M.Ö.4.yy.)

Eser, tek bloktan oluşmuştur ve üzerinde sekiz satırlık Likya dilinde (Bazı kaynaklarda Likçe'de denmektedir.) kitabe vardır. Günümüze iyi bir konumda gelen ve tek bir bloktan yapılmış olan bu lahdin 1,5 m. uzunluğundaki alt kısmında boncuk motifleri ve sekiz satırlık Likçe bir kitabe vardır.

M.Ö. IV. yy.a tarihlenen bu mezarın kitabesi okunamadığından kime ait olduğu anlaşılamamıştır. Bu kaidenin üzerine dikdörtgen prizma şeklindeki anıtın sandukası oturtulmuştur. Kapağın kuzey-batı alınlığında sopasına dayanmış, sağ bacağını sol bacağının üzerine atmış, üzgün görünümlü bir erkek ile bir kadın figürü işlenmiştir.

11. Saklıkent Kanyonu’nu Görün

Kalkan'dan 20 dklık bir mesafede bulunan Saklıkent Kanyonu’na gelmek fena fikir değil. 18 km boyunca devam eden ve yüksekliği 200 metreyi bulabilen bu kanyon daracık geçişleri, buz gibi suları, etrafına kurulmuş köyleri ile çok özel bir yer. Kanyonun içinden akan Eşen Nehri aynı zamanda muazzam bir çam ormanına can vermiş, Milli Park ilan edilerek korumaya alınmış.

Kanyonun içeride bir çok işletme var. İşletme dediğimiz evinin önünde gözleme yapan teyzeler ve yürüyüş ayakkabısı satan amcalar.  Kanyon ise tam bir macera. Bir kere kesinlikle yanınıza bir suya girebilen bir yürüyüş ayakkabısı alın, kesinlikle terlikle yapılabilecek bir yürüyüş değil bu.

Konum için tıklayın.

12. Dünyanın En Güzel Yürüyüş Yolu Likya Yolu’nu Yürüyün

Yılda ortalama 3 bin kişinin yürüdüğü yol, Fethiye’den başlayıp Antalya yakınlarında sonlanıyor. 535 km’lik yol Türkiye’nin ilk uzun, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası listesinde yer alıyor. Yolun açılmasına ön ayak olan İngiliz Kate Glow, Garanti Bankası’nın desteği ile 1999 yılında yolu haritalandırmış. Likya Yolu üç etaba ayrılıyor, Fethiye-Kalkan, Kalkan-Finike, Finike-Antalya .

Kate Glow, antik şehirlerin arasında bağlantı olması gerektiğinden yola çıkarak, bölgeyi kendi başına yürümeye başlıyor. Kendi kendine keşfettiği yolu, başka insanlar da yürüsün diye detaylı anlatmaya, haritada işaretlemeye başlıyor. Sonra İngiltere’den bir gazeteci onunla Likya yolunu yürüyüp haberini yapınca, İngiltere’den yürüyüşçüler gelmeye başlıyor. Zamanla yol üstünde konaklama yerleri artıyor, köylüler İngilizce öğrenmeye başlamışlar. Şimdi aplikasyonu olan, tur acentalarının çeşitli turlar düzenlediği bir yol.

Yolu baştan sona yürümek için, performansınıza bağlı olarak 21-40 güne ihtiyacınız olacak. Bunun için günde ortalama 20 km yürümeniz gerekecek. Tabi sırtınızda çantanız ve suyunuzla yürümek pek kolay olmayacak. Yürüyüşçülerin genel eğilimi etapları parça parça yürümek. Hava durumu açısından Likya yolunu yürümek için en uygun aylar mart-nisan ve ekim-kasım ayları.

Likya Yolu, 19 antik kentten geçiyor. Yol boyunca birbirinden çok uzak olmayan kırmızı beyaz işaretleri takip ediyorsunuz. Kaş'ta Likya Yolu turları düzenleyen tur şirketleri de bulunuyor.


13. Tekne Turu Yapın

 

Kalkan Tekneleri Nereden Kalkıyor?

Sabah 10:00 da Teknemiz Kalkan Limanından hareket etmektedir.

Programımız kabaca bu şekilde;
Sabah erkenden yola çıkıyoruz ve bu saatten sonra Akdenizin Eşsiz güzelliği ile başlayan turumuzun ilk sapağı Kalkana en yakın ada olan fare adası küçük ve yerleşim olmayan bir adadır. Adanın Kalkana bakan kısmında yüzme molası veriyoruz. Koyun eşsiz mavi  rengi ve temizliğiyle yüzmek ve snorkel yapmak için çok güzeldir.
Daha sonrasında Gerenlik Plajına varıyoruz burada isterseniz çamur banyosu yapabilir istersenizde turkuaz rengindeki denizin keyfini çıkartabilirsiniz.
–Sonraki durağımız Pınar Kürü burada yeşil ve mavinin tüm tonlarını görecek ve hissedeceksiniz.Öğlen yemeğini bu koyda veriliyor olmasının sebebi bence iştah açıcı olması. Yemek açık büfe şeklinde mezeler Balık veya Tavuk eşliğinde servis edilir.
– Öğle yemeğinizi yedikten sonra Akvaryum Koyu'na gidiyoruz.Burasıda ismindede anlaşıldığı gibi Kalkan'ın Akvaruyumu burası o kadar temizki havası ve görüntüsü ile sizi büyüleyecek.Meyve ikramları genellikle bu koyda yapılmakta.
–Daha sonra Kalkan'ın şirin koyu olan Fırnaz Koyu'nu ziyaret ediyorsunuz.Kalkan'danda ne çok yat varmış diyeceksiniz çünkü bunu sizde gördüğünüz zaman bir tekne almalıyım diyeceksiniz.Çünkü o kadar sessiz ve huzur doluki  tur hiç bitmesiniz istiyeceksiniz fakat size kötü bi haberim var.Sabah çıktığınız yolculuğunuz akşam altı civarı sonlanıyor.
Ama sakın unutmayın bu eşsiz Mavi yolculuk tatilvillacin ailesiyle tanıştıktan sonra hiç bitmeyecek.


Kaş Tekneleri Nereden Kalkıyor?

Eski liman denilen merkezdeki limandan. Burada birçok boy tekne ve tur alternatifi mevcut ama genelde tüm gün süren, yemekli Kekova turlarına çıkıyor.

Program kabaca şu şekilde:
– Sabah erkenden yola çıkan tekneniz ile önce içinde bir kanyon ve mağara bulunan İnönü Koyu’na geliyorsunuz.
– Daha sonra Akvaryum Koyu’na. Burada deniz canlılığı hat safhada. Şnorkelle çok rahat görebiliyorsunuz.
– Öğle yemeğinizi yedikten sonra Tersane Koyu’na gidiyoruz. Burada bölgedeki depremlerden dolayı sular altında kalmış birçok tarihi eser mevcut. Buralarda yüzebiliyorsunuz.
– Sonraki durak Kekova ucundaki Batıkşehir Koyu. Burada teknelerin durması yasak.
– Sonrasında Kaleköy’e ayak basıp yaklaşık bir iki saat burada vakit geçiriyorsunuz. Sırada buradaki meşhur ev dondurması yapan yere gitmece var. Şeftalili, muzlu ve fındıklı olmak üzere sadece üç çeşit dondurma var (dönem dönem değişiyor) ancak tatları nefis. Tüm kullanılan ürünlerin kendilerinin yetiştirdiklerini özellikle belirttiler.
– Daha sonra şirin bir balıkçı koyu olan Üçağız’ı ziyaret ediyorsunuz. Sabah çıktığınız yolculuğunuz akşam altı civarı sonlanıyor.

14. Yamaç Paraşütü Yapın

Kaş’ta gökyüzüne baktığınız anda bir sürü renkli paraşüt ile karşılaşırsınız. Türkiye’deki sayılı uçuş noktalarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Kaş ve Kalkan’da yamaç paraşütü yapmak isteyenler minibüslerle 9 kilometre yol giderek denizden 600 metre yükseklikteki Kırdavlı Tepesi’ne veya genellikle Asas Dağı’na çıkılıyor. Burada yapılan ilk eğitimin ardından uçuşa özel elbiseler giyiliyor. Ardından yamaç paraşütü pilotları eşliğinde gökyüzü yolculuğu başlıyor. Video görüntüleri ve fotoğraflar için ise ayrıca ödeme yapmak gerekiyor.

15. Patara’da Kum Tepelerine Çıkın & Denize Girin

Bir ucundan bir ucunun 18 kilometre olduğu dillere destan ipeksi kum ve hırçın deniz. Denizi sahili döve döve arkada kum tepelerinin oluşmasını sağlamış. Sunday Times dünyanın en güzel 10 plajından biri seçmiş Patara’yı.

Patara Plajı aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanından biri. O yüzden burada aman kuma şemsiye saplamayın, kumun altına bir caretta yumurtalamış olabilir. Mümkünse gece burada kalmayın ki onlar da plaja çıkabilsin. Ola ki kalırsanız da yüksek sesle konuşmayın, ışık yakmayın. Şimdiden çok teşekkürler. Konum için tıklayın.

.

 

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış