Tatilvillacin Kaş ve Kalkan Plajları


1. Kaputaş Plaj

 

Kaş'a gelip Kaş'ın en ünlü plajını görmeden gitmeyin tatilvillacin.com adresi size en uygun ve en yakın villayı önerecektir.
Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj bırakın Kaş veKalkan’ı, Türkiye’nin en göz alıcı plajlarından.

Kaş’tan yaklaşık 20 Kalkan’dan 7 kilometre mesafede bulunduğundan ya kendi aracınızla ya da merkezden devamlı kalkan dolmuşlarla gelmeniz gerekiyor. Fakat bir kanyon ağzı olduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. 187 merdiven inerek plaja varıyorsunuz.  Her inişin bir çıkışı var, o yüzden çok fazla yüklenmeyin derim.Zaten Kaş Belediyesi’ne ait  bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de var.

Önemli! Kaputaş’ın denizi bayağı dalgalı.Sabah saatlerinde nispeten daha sakin oluyor. Plajı ve deniz içi kum değil. Minik çakıllı. Konum için tıklayın.

2.Kalamar Beach Club
 

 Kalkan bölgesi çoğunlukla villaların, plaj ve turistik işletmelerin olduğu oldukça popüler bir yerdir. Buraya yaz-kış yerli ve yabancı turistler gelerek tatillerini geçiriyor, güzel vakitler geçiriyor. Yerli turist kadar yabancıların da sıklıkla rağbet gösterdiğiKalkan bölgesi denize girmek için de güzel koylar bulunur. Bu mekânlardan biri olan Kalamar Beach Club, Kalkan’da denize girebileceğiniz, etrafı dolaşıp doğayla bütünleşebileceğiniz tertemiz olduğu kadar sessiz ve sakin de bir yer. Denizinin maviliği kıyılarda turkuaza çalıyor.Burası aynı zamanda dalış ve eğlencenin de tam merkezi. İşletme konuklarını profesyonel dalış eğitmenleri eşliğinde Kalkan’ın maviliklerine yolculuğa çıkarıyor. Bununla birlikte gün boyu sizi rahatsız etmeyecek seste müziklerle yaşadığınız her anı daha keyifli hale getiriyor. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da işletmenin restoran bölümünde karşılayabilir, sabah kahvaltısından öğlen yemeğine ve akşam deniz manzaralı yemekler ile güzel bir tatil dönemi yaşayabilirsiniz.

Kıyıda başlayan yükseltileri yemyeşil bir örtü tabakası kaplıyor ve göze seyir zevki yüksek bir manzara sunuyor. Çocuklu ailelerin tercih ettiği ilk yerlerden biri olan Kalamar Beach Club, berrak bir denizin hemen yanı başında tüm olanakları konuklarına sunan kaliteli yerlerden biri.Konum için tıklayın.

3.Fırnaz Koyu

Kaş-Kalkan bölgesi çoğunlukla villaların yer aldığı son derece popüler bir tatil beldesidir. Burada onlarca villaya ek olarak birkaç güzel koy ve plaj yeri bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında Kalkan’a gelen binlerce yerli ve yabancı turist konaklamalarını buradaki villalarda geçirirken, denize girmek için de yine buradaki koy ve plajları tercih ediyorlar.

Fırnaz Koyu da Kalkan’ın en özel ve cennet yerlerinden biri. Mavi yolculuk düzenleyen pek çok teknenin uğrak yerlerinden biri olan Fırnaz Koyu bölge turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. 
Nasıl Gidilir: Ulaşımın yalnızca teknelerle sağlandığı Fırnaz Koyu’na gelmek içinKalkan’dan hareket eden tekne turlarına rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.Konum için tıklayın.


4. Seyrek Çakıl Plajı
 

Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan plaj, yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Konum için tıklayın.

5. Patara Plajı


Kaş ve Kalkan’a gelip kum plajını görmek istiyoriseniz tatilvillacin.com adresinden Gelemiş-Patara bölgesinin villalarına bir göz atın.
Eğer “Ben taşlı denize deniz demem diyorsanız” o zaman Patara Plajı en iyi seçeneğiniz. Ama kalabalık olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım. Ayrıca hava kararmadan plajdan ayrılın ki biraz da kaplumbağalar plajı kullanabilsin.  Konum için tıklayın.

6. Akçagerme Plajı

Göksekinin o eşsiz manzaralı villalarının vazgeçilmez plajı aileniz için mükemmel bir tercih.
Çocuklu ailelerin Kaş’ta en çok tercih ettiği yer Akçagerme Plajı çünkü denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve bolca çocuk var. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede ama İnce Boğaz merkezdeki dolmuşlarla da gelebilirsiniz. Konum için tıklayın.

7. Kaş Belediyesi Halk Plajı

 

Hidayetin Koyu’na varmadan Kaş Belediyesi’nin halk plaji var. Gidenler çok tavsiye ediyor. Birçok özel plajdan çok daha iyi olduğu söyleniyor. Geniş ve bakımlı bir plaj. İçerisinde otopark, kafe ve restoran da var. Merkezden yarım saatte bir kalkan peninsula (yarımada) minibüslerle ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın.


8.Kalkan Halk Plajı

Küçük Çakıl taşlarından oluşan Plaj’da, bu sayade denizden sonra kum temizleme zahmeti ile karşılaşmazsınız. Belediyemize ait Duş’larda duş aldıktan sonra gezinize çok rahat devam edebilirsiniz. İsterseniz özel sektöre ait kurulmuş plajlardan da denizin keyfini çıkartabilir ve kaliteli hizmet alabilirsiniz. Mavi Bayraklı berrak ve serin denizi ileKalkan’da yılın 9 ayı denize girmek mümkündür. Halk plajı olarak bilinen şehir merkezindeki plajda şezlong ve şemsiye kiralayarak tüm gününüzü geçirebilirsiniz.Konum için tıklayın.

9. Hidayetin Koyu

Kaş‘a gelip Çukurbağ’ı duymayan yoktur. Birbirinden güzel koylara sahip olan ünlü Çukurbağ yarımadasında yer alan Hidayet Koyu, Kaş’ın en güzel koyları sırlamasında daima ilk sıralarda yer alıyor. Hidayet Koyu’nun adı bir zamanlar burada yaşamış olan Hidayet isminde birinden alıyor. Merkeze sadece 3 km uzaklıkta olduğu için koya yürüyerek bile gelebilirsiniz.

Küçük plajı, cam göbeği mavisi denizi, plajın çevresini saran büyük kayalıklarıyla bir defa görmenin asla yetmeyeceği çok özel bir koy. Caretta caretta’ların renk renk balıkların yüzdüğü koyun deniz altı dünyası da harika. Heyecan verici bir atmosfere sahip olan koyda, deniz gözlüğünü takıp suyun içine daldığınızda bambaşka bir dünya ile karşılaşacaksınız. Konum için tıklayın..

10. Küçük Çakıl Plajı

Tatilvillacin merkez bölgesindeki villalarında merkezde yüzülebilen bu küçük şeker plajı görmeden gitmeyin.
Küçük Çakıl hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: Plaj neredeyse yok, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki daracık bir yarıktan denize giriliyor ama şehrin Kaş’ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz  olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri.

Kaş Limanı’nın sol tarafı, bir arkası gibi düşünebilirsiniz. Diz sorunu olanlar için uyarı olsun bir de merdivenler var. Hem konakladığınız mekanlarda hem de önündeki plajlarda denize ulaşmak için her şekilde merdiven kullanıyorsunuz.

Küçükçakıl’ın hemen yanında kalan beach de Derya Beach. Küçük Çakıl Plajı çok küçük bir plaj ve burada sadece iki tane beach işletmesi var.Konum   için tıklayın.

11. Büyük Çakıl Plajı

tatilvillacin villarının Büyükçakılın eşsiz soğuk suları sizi yaz aylarında serinletmeye yetecek olan bu plaj.
Kaş’a en yakın  plajlardan biri  Büyük Çakıl arabası olmayanlara en çok önereceğimiz yer. Küçük Çakıl sahiline sadece 1 km mesafede. “Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz” olarak anlatılıyor.Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde makilerle örtülü kayaların, akşamında mayonuzla oturduğunuz salaş sofraların, yıldız gözlemleyip, ateş yakmanın, gitarını, bağlamasını alıp gelenin, dolunay gecelerinde onlarca insanla elele denize girmenin koyu,plaja giriş ücretsiz, işletmelerden 15 TL’lik birşeyler yiyip içtiğinizde ücretsiz olarak şezlongları kullanabiliyordunuz.  Konum için tıklayın.

12. İnceboğaz Plajı


Tatilvillacin.com adresimizden Yarımada(Peninsula) bölgesinde villalarında konaklama yaparken görülmesi gereken yer.
Çukurbağ Yarımadası’na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu’na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahip olan İnceboğaz Turunç ve begonvillerin arasından hem yürüyeyim, hem de denizin keyfine varayım diyenler için bire bir. Konum için tıklayın.

13.Liman Ağzı

Tatilvillacin.com adresimizden büyükçakıl mevkindeki villalarımda konaklama yapar iken hem tekne he yürüyüş yolu bulunan bu küçük ama bir okadar güzel yeri görmeden gitmeyin.
Limanağzı, sadece merkezden kalkanufak teknelerle ulaşılabilen, Kaş'tan baktığınızda çaprazında görebileceğiniz bir koy. Bulunduğu yönden dolayı güneşin en uzun kaldığı koy olarak biliniyor.

Limanağzı'nda hepsi beach bazıları konaklama hizmeti veren 4 tesis bulunuyor. Koyda ilk tesis 80'li yıllarda kurulmuş (Nuri’nin Yeri). Doğal sit alanı ilan edilmiş Limanağzı'nda, işletmeler, genelde ahşap platformlar üzerine konulmuş şemsiye-şezlonglar, ahşap sedirler ve locaları ile hizmet veriyorlar. Beach'lerin girişinde harcama limiti olarak 100 TL ödeniyor, yediğiniz içtiğiniz bu miktardan düşülüyor. Şemsiye şezlong için ayrıca bir ücret alınmıyor. 

Kaş limandan yarım saatte bir kalkan küçük teknelerle 15-20 dakikada varılıyor koya.(Fiyatı gidiş-dönüş 40 TL,  çocuklar için indirimli ) Geldiğiniz tekneye hangi beach’i tercih ettiğinizi söylemezseniz, kendi seçtiği bir tanesine bırakıyor.  Koya gidiş sabah 9'da başlıyor, akşam 7’de son sefer yapılıyor.

Küçük-- Bölgeye dolmuş teknelerle gidilebildiği gibi zorlu bir patikadan gitmek de mümkün. Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizinde şnorkelle bile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Burada bir yerleşimde olduğu için bir sürü restoran seçeneğiniz var. Konum için tıklayın.


14.Palm Beach Club

Eşsiz bir manzara karşısında keyifli bir gün geçirmeniz için plajı, kumsalı ve kayalıklardan denize ulaşan sahil yolu ile Palm Beach club, bölgenin en keyifli işletmelerinden birini oluşturuyor. İşletmede hizmet mantığı gereği güleryüzlü ve seviyeli bir yapı bulunurken, işletme içeriğinde de yine çok iyi bir fiziki yapı yer alıyor. Geçireceğiniz güzel bir gün için çimenlerin üzerinde oturabileceğiniz bir alan, kamelya veya şezlonglar gibi birçok seçenek bulunuyor. Kalkanbölgesinin en çok tercih edilen işletmelerinden biri olarak Palm beach club eşsiz bir koyda eşsiz bir manzara ile büyük beğeni kazanıyor. Üst kısımdan merdivenlerle inerek ulaştığınız ahşap iskele ve genişiskele sayesinde ayrı bir yere sahip olan işletmede mutfak bölümü de çok özel bir yapı oluşturuyor. Çünkü işletme mutfağında çok özel ve lezzetli tarifler ile gün boyunca isteyebileceğiniz birçok farklı menü sağlanmaktadır.Konum için tıklayın.

15.Yalı Beach Club

Kalkan’da körfezin eşsiz bir manzarasına karşı deniz tatiline ne dersiniz? Kalkan’da sessiz, sakin bir atmosferde ruhunuzu dinlendirmek, güneşe tam anlamıyla doyup, suyun tadını çıkarabileceğiniz harika bir yer olan Yalı Beach Club, restoranı, bar ve şezlongları ile güzel bir tatil dönemi geçirmek için ideal yerlerden biridir.

Burası bir plaj kulübüdür. Hem denizin keyfini çıkarabilir hem de lezzetli yemekleriyle gurme yemeklerin tadına varabilirsiniz. Kayalık bir platform üzerinde ahşap zemin kaplamada kurulu olan Yalı Beach Club, haftanın tüm günü 24 saat konuklarına hizmet veren ücretli bir tesistir. Kalkan merkeze birkaç dakikalık sürüş mesafesinde, çam ağaçlarının arasında sessiz, sakin bir yer olan Yalı Beach Club’a arabayla da gelinebilir. İşletmenin araç park yeri bulunmaktadır.Konum için tıklayın.

 

 

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış