Kalkanda Yapılacaklar Listesi

Tatil Villacın Öneriyor...

 

1.Patara ATV Turu

Turumuz Patara merkezdeki çiftliğimizden başlayıp orman kenarı ve biraz asfalt yolda ilerleyip nehir kenarında ilerlerken ve her zaman araçları ve birbirini sollamıyoruz, ilerlerken kum ve toprak alanda turun zevkli zamanı başlıyor. Gezi:nehirden sonra eski göl yatağın olan kumluk alanda küçük tepelerde adrenalini yaşıyoruz. Hemen  kumluk alanın karşısında bulunan eski bataklık alanda olan pistimizde binişe devam ediyoruz, Patara Milli Park yollarından Çayazi (Patara plajı sonuna) doğru devam etmektedir.Burada sizler deniz veya nehir içinde tatlı suda yüzme şansınız olacak.Sahilde biraz vaktinizi burada kısa bir mola, sonra, kumluk alandan ve nehir kenarını takip ederek başlama noktamıza dönüyoruz.PataraKalkan Merkeze 15 km mesefadedir.

Patara Plajı Atv Turunu günde 2 kere 09:30 ile 12:30 veya 15:30 ile 18:30 arasında yapabilirsiniz.
Tavsiyelerimiz :
Short, Tshirt ve Terlik bu turda uygundur.
Tozdan dolayı mutlaka güneş gözlüğü getirmeniz gerekmektedir.
Güneş Kremi getirmeniz tavsiye edilir.

2.Patara At Turu

Patara At Binme 2 Farklı seçenek mevcuttur.

Gelemiş Köyünde bulunan çiftlik tarafında düzenlenen turlarla Patara plajında, kum tepelerinde ve Likya yolunda at üstünde gezintiler yapabiliyorsunuz. Her gün sabah 7.30 ve akşamüstü 16.30'da başlayan turlar 2,5 saat sürüyor.
 

  • Sahil & küçük Kum Tepeleri Gezisi:  Patara'daki ahırlarımızdan başlayarak düz parkurlarda ormanın içinden geçip, kalıntıları görebileceğimiz bakış açısına ulaştıktan sonra sahile giden ana yola iniyoruz. Kalıntıların arasından geçip sahile yakın küçük kum tepelerine ulaşıyoruz, plaja varmadan, bu kum şeridinin üzerinden geçerek sahile ulaşıyoruz. Sahil boyunca ancak yumurtadan çıkan kaplumbağaların mevsimi değilse binebiliriz. Kendine güvenen bir biniciyseniz suya da girebilirsiniz.Ancak Caretta yumurtalama sezonu ise  suya girmemiz mümkün olmuyor.Burada Dinlendikten sonra tekrar geldiğimiz güzergahtan ahırlarımıza geri dönüyoruz.Bu Turumuz Saatlik veya Tüm Gün olarak faydanalabilirsiniz.
  • Likya Yolu Boyunca At Turu:

    Likya Yolu boyunca 2 saatlik geziler, yarım gün geziler, tam gün geziler ve 2-4 günlük geziler sunuyoruz.2 Saatlik Yolculuk: Likya Yolu boyunca sabit bir tempoda rahatlatıcı bir yolculuğun tadını çıkarın. Yol boyunca, Patara'nın tüm plajının ve amfitiyatro, senato binası, kale ve çok daha fazlasını içeren harabelerin muhteşem manzarasının tadını çıkarma şansına sahip olacaksınız. Uzaktaki Yala Koyu ve Kalkan manzarasını seyrederek burada atları dinlendirmek için kısa bir mola vereceğiz ve Patara'ya dönmeden önce fotoğraf çekip manzaranın tadını çıkarmanız için size bir şans daha vereceğiz.

3. Jeep Safari Saklıkent

Kaş'a 63 km uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu, Türkiye'nin en uzun kanyonu. Sıcak Kaş günlerinde kanyonun soğuk sularını jeep ile ziyaret etmek bir gelenek olmuş. Kaş'tan yola çıkan üstü açık jeep'ler ile sabahtan akşama kadar sadece kanyonu değil etraftaki bir çok yeri de gezmiş oluyorsunuz. 

 

Genelde Üzümlü köyünde verilen pişili köy kahvaltısından sonra Saklıkent - Gizli Kent- Patara - Xantos- Kaputaş Plajı şeklinde ilerleyebiliyor tur. Üzümlü'den sonra bir süre jeepler arasında su savaşı yapmak bir gelenek haline gelmiş. Her tur firmasının kendine göre bir rotası olabiliyor. Kahvaltı, öğlen yemeği, giriş ücretleri dahil bir fiyat ödüyorsunuz.Dolu dolu geçen tur için gayet makul bir fiyat.
Rehberiniz size Kanyonun başlangıcına kadar eşlik ediyor ve gerekli bütün bilgileri veriyor. Saklikent Kanyonu yaklaşık 14 km dir ve yürüyüş sezona göre 1 saat ile 2 saat arasında sürmektedir.Kanyon girişi ve çıkışı aynı kapıdan yapılmakta olup isterseniz parkurun hepsini yürümedende aracın olduğu yere dönebilirsiniz. Kanyon yürüyüşünden sonra öğlen yemeği nehir kenarında açık büfe olarak servis ediliyor. Yemekten sonra eğer isterseniz Rafting veya zipline gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Çamur banyosunun ardından Patara Plajına doğru yolla çıkıyorsunuz ve 30 dakika sonra plajda oluyoruz. Patara Plajında yüzme molasının ardından sizleri Kalkan bırakıyorlar.
 

4.Jeep Safari Dumandağı

Toros Beydağlarını, ufak köyleri ve sahile yakın en yüksek Duman Dağını keşfedeceğiniz, Turistik yerlerden uzak, macera yaşamayı sevenler için üstü açık jeep safari turudur. Sizleri konakladığınız yerden aldıktan sonra Elmalı Dağ yoluna doğru jeepimizle yol alıyoruz. İlk durak Bezirgan Köyü ve burada çay molası verip Köy meydanında Kahvede mola veriyorsunuz. Daha sonra Duman dağına doğru yola çıkıyorsunuz ve yol üzerinde dereler ve köyleri geçerek Yangın Gözlem noktası olan Duman Dağının en tepesine varıyorsunuz. Burada dağın eşsiz manzarasının keyfin çıkarıyoruz Kekovadan-Fethiye´ye kadar. Sizin için tur rehberinizin  mangalda hazırladığı yemekleri burada yedikten sonra tekrar araçlara binip farklı güzergah ve köylerden geçerek Kalkan´a doğru dönüyoruz. Son molamız İslamlar köyünde olup burda ki Alabalık restoranlarından birinde isterseniz içecek molası veriyoruz. Daha sonra sizleri aldıkları noktaya bırakıyorlar.

5.Rafting Saklıkent

Saklıkent kanyonun eşsiz buz gibi suyunda sizleri mükemmel aksiyon içerisinde birakan bir aktivite bu aktivite 30-45 dakika arasında buz gibi suyun içinde heyecanlı bir şekilde geçmekte.Saklikentte bulunan bir çok firmadan anlaştıktan sonra Rafting başlangıç noktasına geliyorsunuz burada sizleri suya rehber yardımıyla bırakmaktalar.Kanyonun sonuna geldiğinizde tur firmasının araçları sizi yine aldıkları noktaya bırakmaktadır.Kalkan’a gelip villa kiraladıktan sonra rafting yapmadan dönmeyin deriz.
 

6.Özel Balık Tutma Turu

Kalkan limanında başlayan tur 3 farklı saat seçeneği bulunmakta.
Saat 06:00-10:00
Saat 10:30-17:00
Saat 18:00-23:00
Balık turunda, Liman ve balık noktaları arasında sezonun durumuna göre sırtı çekiyoruz. Sonra Mercan, Sinarit, Milanür, Karagöz vb.. çeşitli balık yataklarına giderek şansımızı deniyoruz. Olta, yem kaptanınız tarafından sizin için temin edilmektedir.

7.Kano Turu Eşen Çayı

Tur Kınık’ta köprü altında ve yaklaşık 15 km’lik mesafe kano ile geçilerek Patara kumsalında son buluyor. Bu tur sırasında yemek ve yüzme için mola veriliyor. Eşen çayı Köprülü kanyon girişindeki azmaktan çıkıyor. Suyu çok temiz ve soğuk. Nehrin oldukça sakin akması nedeniyle herhangi bir tehlike bulunmuyor. Ama yine de yer yer küçük dökülmeler ve anaforlar var ve bunlar yolculuğa heyecan katıyor. Can yelekleri dağıtılıyor. Sabah 11’de başlayıp 6.5 saat süren güzergahın bir bölümünde çamur banyosu molası veriliyor. Kokusuz çamur havuzlarına balıklama atlayıp baştan ayağa çamura bulananlar fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyorlar. Serbest zaman olarak denizde yüzebilir veya kumsalın tadını çıkara bilirsiniz

8.Kıbrıs Kanyon Turu

Kanyon Turu adrenalin bağımlıları için gerçekten güzel, zevkli ve heycanlı bir turdur. Heyecan dolu bir doğa yürüyüşü için yıl boyunca yerli ve yabancı turist ağırlayan 13 kilometre uzunluğundaki Kıbrıs Deresi Kanyonunun yalnızca dört ile altı kilometrelik bölümünde yürüyüş yapılıyor. Kaş’tan günübirlik tur satın alan doğa severler Sütleğen Köyü yakınlarındaki Sinekçi Beli’ne gelip burada yürüyüşe uygun özel kıyafetler giyiyor. Hemen ardından rehberli kanyon yürüyüşü başlıyor.

Kıbrıs Deresi Kanyonu, maalesef amatör yürüyüşçü ve tırmanışçılar için uygun bir parkura sahip değil. Mutlaka rehberle yürüyüşe çıkmak gerekiyor. Yürüyüşün bazı noktalarında iple inme, tırmanma ve sarp kayalıkları aşmak birçok doğa sever için zorlayıcı. Bölgenin tamamen bakir olduğunu ve herhangi bir tesisin bulunmadığını bilmelisiniz. Kanyona girdikten sonra soğuk kaynak sularının

içerisinde yürüyerek kanyonda ilerliyoruz. 5m yükseklikten su havuzlarına atlamak iple tırmanma ve inişler eşliğinde kanyonun bitiş noktasında bizi bekleyen araçımıza dönüyoruz ve sizleri 17:00 gibi Kalkanbırakıyoruz.

 

Tatil Villacın

  • PAYLAŞ
WhatsApp Destek!
WHATSAPP
ARA
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
Konaklama Süresi :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış